Ιερός Θόλος    

          Επιδαύρος

 

Είμαι  Ελληνίδα αρχιτέκτονας, ηθοποιός και πολιτικός.
Γεννήθηκα στο νησί της Κέρκυρας. Σπούδασα Αρχιτεκτονική στη Ρώμη και Υποκριτική στο Λονδίνο. Αγαπώ την Ελλάδα, είναι η χώρα μου και πιστεύω ότι η ιστορία μας είναι το ζωντανό φως του πολιτισμού μας!

Οι Έλληνες κυβέρνησαν τον αρχιτεκτονικό κόσμο παράγοντας πολλές εξαιρετικές κατασκευές και οι Έλληνες λέγεται ότι έφεραν τον παράδεισο στη γη μέσω αυτών των υπέροχων κομματιών που περιλαμβάνουν τους μεγάλους ναούς που χτίστηκαν στο όνομα των Ελλήνων θεών.

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό δημιουργικότητας και διανόησης, οι Έλληνες παρήγαγαν πολλά δημόσια κτίρια μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας. Η ελληνιστική περίοδος παρείχε μερικές από τις καλύτερες και πιο χαρακτηριστικές κατασκευές με τη μορφή ναών, θεάτρων και σταδίων που κάποτε ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των αρχαίων πόλεων και πόλεων.

Η απλότητα, η αρμονία και η προοπτική στην ελληνική αρχιτεκτονική ήταν το θεμέλιο και της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής. Οι αρχαίοι Έλληνες αρχιτέκτονες προσπάθησαν για την αριστεία και την ακρίβεια που είναι πράγματι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ελληνικής τέχνης.

Χρονοδιάγραμμα της Αρχαίας Ελλάδας: 776 π.Χ.: Παραδοσιακή ημερομηνία για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες ντο.
750: Οι ελληνικές πόλεις αρχίζουν να φυτεύουν αποικίες σε άλλες ακτές της Μεσογείου, προσαρμόζουν το φοινικικό αλφάβητο για δική τους χρήση και αργότερα υιοθετούν μεταλλικά νομίσματα από τη Λυδία, στη Μικρά Ασία.
594: Ο Σόλων δίνει στην Αθήνα νέο σύνταγμα. Αυτή είναι η αρχή της ανόδου της δημοκρατίας στην Ελλάδα

490-479: Οι Περσικοί πόλεμοι – η Αθήνα και η Σπάρτη οδηγούν τους Έλληνες στην υπεράσπιση της γης τους από την εισβολή από την τεράστια Περσική Αυτοκρατορία 447: Αρχίζουν οι εργασίες για τον Παρθενώνα στην Αθήνα, τότε στο απόγειο της δόξας του
431-404: Ο Δεύτερος Πελοποννησιακός Πόλεμος – Η Αθήνα ηττάται από τη Σπάρτη, η οποία πλέον γίνεται η ηγετική δύναμη στην Ελλάδα

399: Ο Αθηναίος φιλόσοφος Σωκράτης καταδικάζεται σε θάνατο επειδή αμφισβήτησε τις συμβατικές ιδέες 338: Ο βασιλιάς Φίλιππος Β’ της Μακεδονίας νικά τις ελληνικές πόλεις-κράτη και τους επιβάλλει την κυριαρχία του.

#Ελλάδα_είναι_παντού Η οικοδόμηση και η αύξηση μιας περιβαλλοντικής, πολιτιστικής και οικονομικής συνείδησης είναι μέρος του ήθους στην κοινωνία μας

Στην Αρχαία Ελλάδα οι πολίτες εργάζονταν σκληρά για να διατηρήσουν ζωντανό ένα δημοκρατικό ήθος στην κοινότητα. Ήθος σημαίνει «έθιμο» ή «χαρακτήρας» στα ελληνικά.

Όπως χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον Αριστοτέλη, αναφερόταν στον χαρακτήρα ή την προσωπικότητα ενός άνδρα, ειδικά στην ισορροπία μεταξύ πάθους και προσοχής. Σήμερα το ήθος χρησιμοποιείται για να αναφερθεί στις πρακτικές ή τις αξίες που διακρίνουν ένα άτομο, έναν οργανισμό ή μια κοινωνία από τους άλλους.

 #NetworkOfTrust