Η Άντζελα Γκερέκου απο το 2019 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, πολιτικός και ακτιβίστρια για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τα δικαιώματα των γυναικών.

Δελτίο Τύπου -Δήλωση της κας Γκερέκου

Σε μια περίοδο συνεχούς ροής, οι οργανισμοί που δίνουν προτεραιότητα σε μια ποικιλόμορφη και χωρίς αποκλεισμούς κουλτούρα θα βρίσκονται σε καλύτερη θέση για να λύσουν τα προβλήματα του μέλλοντος.

Μέσω της Global Woman Leaders Committee του WBAF, θα προσπαθήσω να συνεισφέρω στη δυναμική που απελευθερώθηκε από το Παγκόσμιο Επενδυτικό Φόρουμ Επιχειρηματικών Αγγέλων για την υποστήριξη της ηγεσίας και της επιχειρηματικότητας των γυναικών σε οποιονδήποτε ανδροκρατούμενο τομέα.
Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε και εσείς στις προσπάθειές μας.

Στόχος μας η ενισχυση στην γυναικεία επιχειρηματικότητα

Ο αυξανόμενος ρόλος των δικτύων γυναικών αγγέλων επενδυτών στις αγορές μετοχών πρώιμου σταδίου Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες επιχειρηματίες έρχονται στο πιάτο.
Σε μια έρευνα με 279 γυναίκες επιχειρηματίες των ΗΠΑ που διεξήχθη από κοινού από την Inc. και την Fast Company, ένα εκπληκτικό 42 τοις εκατό είπε ότι εκτός από τη λειτουργία των δικών τους εταιρειών, έκαναν προσωπικές επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Από την άλλη πλευρά, από εκείνους που είχαν αντλήσει κεφάλαια εκτός, το 38 τοις εκατό δήλωσε ότι αναζήτησε ειδικά γυναίκες επενδυτές. Από τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με την Angel Capital Association, το 22 τοις εκατό των αγγέλων είναι γυναίκες.
Αυτό το ποσοστό μπορεί να ακούγεται χαμηλό, αλλά είναι πολύ υψηλότερο από ό,τι στον κλάδο επιχειρηματικών κεφαλαίων, όπου μόνο το 9 τοις εκατό των υπευθύνων λήψης αποφάσεων είναι γυναίκες.

Και η τάση είναι ανοδική: το 30 τοις εκατό των αγγέλων που άρχισαν να επενδύουν τα τελευταία δύο χρόνια είναι γυναίκες.
Το 51 τοις εκατό των θηλυκών αγγέλων λέει ότι το φύλο ενός επιχειρηματία είναι «πολύ σημαντικό» στις επενδυτικές τους αποφάσεις, σε σύγκριση με μόνο το 6 τοις εκατό των ανδρών αγγέλων.

#NetworkOfTrust

Το 2021 το World Business Angels Investment Forum ανακοινώνει την Άντζελα Γκερέκου, Αντιπρόεδρο της παγκοσμιας γυναικειας επιτροπης
Global Women Leaders Committee.

Επίσης η ίδια εκπροσωπεί την Ελλάδα ως Ανώτερος Γερουσιαστής στη Μεγάλη Συνέλευση του Παγκόσμιου Επενδυτικού Φόρουμ Επιχειρηματικών Αγγέλων.

Μέλη της παγκόσμιας γυναικείας επιτροπής
Global Women Leaders Committee.

Η κα . Kolinda Grabar-Kitarović, Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κροατίας (2015–2020), ως Πρόεδρος της Global Women Leaders Committee.

Οι Αντιπρόεδροι της Global Women Leaders Committee είναι η κα. Martha Delgado, Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού·

Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και Υφυπουργός Πολιτισμού (2014-2015)

Swati Mandela, εγγονή του Nelson Mandela και Ύπατου Αρμοστή του WBAF για τη Νότια Αφρική.

Marie-Christine Oghly, Παγκόσμια Πρόεδρος, Παγκόσμια Ένωση Γυναικών Επιχειρηματιών (FCEM).

Lucy Chow, γενικη γραμματεας της επιτροπης και γερουσιαστής του WBAF για τα ΗΑΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Επενδύσεων του WBAF Angel Investment Fund.