#iamnotadoll_project

#iamnotadoll_project

Αγάπη είναι η απουσία κάθε προσδοκίας.

#NetworkOfTrust
#Τεχνη
#λεμεοχιστην_βια
#ArtForHumanity

Πιστεύω ακράδαντα η καλλιέργεια και η παιδεία μέσα από την τέχνη είναι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή για ένα καλύτερο παρόν αλλά και μέλλον για όλους μας
Άντζελα Γκερέκου

Εικαστικο δρώμενο.
Τo @iamnotadoll_project που εγώ και η κόρη μου Μαρία Βοσκόπουλου είμαστε πρέσβειρες από την αρχή της δημιουργίας του ,είναι ένα διαδραστικό καλλιτεχνικό δρώμενο, μια πρωτοβουλία της γλύπτριας κ. Ιωάννα Παρασκευά, το οποίο με έναν ιδιαίτερο και φιλικό τρόπο, μέσω της τέχνης, στοχεύει να παρακινήσει όλους μας και κυρίως τους νέους να υιοθετήσουμε την ιδέα της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δυο φύλων της οποίας προϋπόθεση για να επιτευχθεί είναι πρωτίστως η εξάλειψη κάθε μορφή διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών, εκμετάλλευσης και έμφυλης βίας.

Η τέχνη μιλά μια γλώσσα που όλοι μπορούν να κατανοήσουν και έχει τη δύναμη να παρακινήσει και να εκπαιδεύσει ανθρώπους πέρα από χώρες, πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο.
Με κινητήριο δύναμη την τέχνη λοιπόν, η Ελλάδα ως γενέτειρα του πολιτισμού, απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.
Το @iamnotadoll_project είναι μια πρωτοβουλία της κ. Ιωάννας Παρασκευά – Conceptual Artist , η οποία χρησιμοποιεί έναν ιδιαίτερο τρόπο ώστε να παρακινήσει όλους μας και κυρίως τους νέους να υιοθετήσουμε την ιδέα της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δυο φύλων , της οποίας βασική προυπόθεση για να επιτευχθεί, είναι η εξάλειψη κάθε μορφή διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών, βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών και των κοριτσιών.
Ειδικά σήμερα που οι περιπτώσεις, που σχετίζονται με την έμφυλη βία αυξάνονται δραματικά.
Η θεματική βασίζεται στα πλαίσια των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και ειδικά στο Sdg 5 που αφορά στον Τερματισμό κάθε μορφής διακρίσεων κατά των γυναικών και κοριτσιών και την Εξάλειψη κάθε μορφής έμφυλης βίας και βλαβερών πρακτικών.

 
το Iamnotadoll_project movement είναι πλέον επίσημα μέλος του οργανισμού Anna Lindh Foundation
Το ίδρυμα τελεί Υπό την προεδρία της πριγκίπισσας της Ιορδανίας αυτού εξοχότης ,HRH Mrs Rym Ali και εστιάζει τη διαπολιτισμική του δράση γύρω από τρεις πυλώνες: σε
✅Στην ενδυνάμωση της φωνής των νέων.
✅Στο να επηρεάζει τους φορείς που χάραζουν τις πολιτικές.
✅Στην οικοδόμηση ενός κινήματος για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων ενόψει της αυξανόμενης δυσπιστίας και πόλωσης μεταξύ των κοινωνιών.
 

#iamnotadoll_project
​#iamnotadoll
#sheisnotadoll

Τα 6 γλυπτά της σειράς

#Iamnotadoll_project “Δεν είμαι κούκλα” που δημιουργήθηκαν, ως μοναδικό πρωτότυπο έργο το κάθε ένα, για αυτό το σκοπό μιλούν για:

Σεξουαλική παρενόχληση / βιασμός (κίτρινα παπουτσάκια)
Βία στις σχέσεις, οικογένεια, εργασία, (σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική, λεκτική, οικονομική) (μπλε)
Αναγκαστικός και πρόωρος γάμος (πορτοκαλί)
Ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων (κλειτοριδεκτομή) (ροζ)
Εμπορία γυναικών / κοριτσιών (κόκκινο)
Κατάχρηση στο διαδίκτυο (πράσινο)
Το @iamnotadoll_project είναι μια διαδραστική εναλλακτική έκθεση/δρώμενο η οποία προσαρμόζεται στις δυσκολίες της κάθε εποχής.

Photography Vangelis Rassias Studio
Video Sotiris Zisidis
Coordination/Production Akathisti Vekri

 

Εθελοντισμός

Η Ελλάδα δεν είναι χώρα είναι μια ιδέα και ο εθελοντισμός είναι η τέλεια ευκαιρία για να ανακαλύψετε ένα όμορφο μέρος της Ευρώπης, να απολαύσετε τις λευκές παραλίες και να υποστηρίξετε ταυτόχρονα έναν καλό σκοπό.

Τα αρχαία ερείπια, οι ατελείωτες ακτές, η υπέροχη κουζίνα και οι φιλικοί ντόπιοι θα κάνουν τη διαμονή σας απόλυτα αξιόλογη.
Η Ελλάδα έχει πάνω από 2000 νησιά.

Οι ακτές της Ελλάδας φιλοξενούν αμέτρητη θαλάσσια ζωή, όπως διάφορα είδη δελφινιών, θαλάσσιες χελώνες και φάλαινες.

Γίνε και εσύ εθελοντής σε ένα έργο διατήρησης της θάλασσας και δήλωσε συμμετοχή σε κάποια επιστημονική έρευνα, όπως και σε δράσεις για το περιβάλλον όπως καθαρισμό παραλιών, δεντροφύτευση κτλ

#NetworkOfTrust
#βιώσιμοςτουρισμος
#πες_ναι_στην_ΖΩΗ
#visit_Greece

 

Ο πλανήτης μας πνίγεται σιγά σιγά στο πλαστικό και η άγρια ζωή μας πεθαίνει καθώς προσπαθούν να το καταπιούν.
Είναι καιρός να ευαισθητοποιήσουμε σχετικά με τις επιβλαβείς επιπτώσεις του πλαστικού, ειδικά στους ωκεανούς και τη θαλάσσια ζωή.

Ευαισθητοποιήστε τις τοπικές κοινότητες σχετικά με τις επιζήμιες συνέπειες, ώστε όλοι να μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους στη βοήθεια του περιβάλλοντος.

Μειώστε τη ρύπανση από πλαστικό και συνεργαστείτε με άλλους ομοϊδεάτες και ξεκινήστε τον πόλεμο κατά του πλαστικού.

 

Power Trip Marie Claire

National Day of women in Science forum
By Icesco

Angela Gerekou for #EarthSummit2023

Interactive Art Project – Raising awareness on gender based violence, harmful practices & exploitation. #ArtFor_humanity​ #Iamnotadoll_project​ #Vol1​.

Conceptual Fine Art Creation Ioanna Paraskeva

#SDG5​ Ambassador Angela Gerekou , Maria Voskopoulou

#iamnotadoll_project​ Ambassador Yiannis Hadjiloizou, Jake Prekas

Photography by Vagelis Rasias
Video Sotiris Zisidis
Make up artist styling Dimitris Dimitroulis
Coordination/Production Akathisti Vekri