15 Φεβρουαρίου, 2023
Α. Γκερέκου: Η βιωσιμότητα του τουρισμού καθήκον μας για τις επόμενες γενιές

«Η βιωσιμότητα προϋποθέτει τη συμβιωτική σχέση τουρισμού και περιβάλλοντος, την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων και των οικονομικών δραστηριοτήτων τους, αλλά και την προώθηση του αειφόρου τουρισμού», υπογράμμισε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, χαιρετίζοντας χθες στο Μιλάνο την τελετή βράβευσης από το πρόγραμμα EU ECO-TANDEM σημαντικών έργων βιώσιμης ανάπτυξης στον τουρισμό .

Η κα Γκερέκου, που παράλληλα είναι πρέσβειρα του Eco Tandem Europe, σημείωσε πως η βιωσιμότητα αναφέρεται στη δυνατότητα να υποστηρίξουμε και να διατηρήσουμε μακροπρόθεσμα τη περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική αειφορία και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Ελλάδας προς αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας ειδική αναφορά στο παράδειγμα της Τήλου: «Είναι ένα μικρό νησί του Αιγαίου, που εξελίχθηκε σε πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, εφαρμόζοντας καινοτόμες λύσεις για την περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική αειφορία, και σήμερα αποτελεί το πρώτο zero waste νησί παγκοσμίως».

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ παρουσίασε, επίσης, τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ σχετικά με τις στοχευμένες καμπάνιες για τις ειδικές μορφές τουρισμού, τις συμφωνίες με σημαντικούς παράγοντες της αγοράς και τις επενδύσεις γύρω από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, προσθέτοντας: «Η εστίασή μας στην κυκλική οικονομία, στη διαχείριση των υδάτων, στην προστασία της βιοποικιλότητας, στην προώθηση της πλούσιας ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, στον 12μηνο τουρισμό και εν τέλει στη διαφύλαξη της ταυτότητας της χώρας μας, που την καθιστά μοναδικό προορισμό, αποτελεί το καθήκον μας απέναντι στις επόμενες γενιές. Και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από ένα πλέγμα παρεμβάσεων, που θα περιλαμβάνει σειρά έργων υποδομής και συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς».

Τέλος, αφού αναφέρθηκε σε πρόσφατες διεθνείς έρευνες σύμφωνα με τις οποίες οι ταξιδιώτες εμφανίζονται φέτος διατεθειμένοι να ξοδέψουν μεγαλύτερα ποσά σε βιώσιμους προορισμούς, υπογράμμισε: «Το αίτημα για ταξίδια είναι τώρα εντονότερο από ποτέ, με το 2023 να προμηνύεται ιδιαίτερα ισχυρό για τον παγκόσμιο τουρισμό. Η βιωσιμότητα αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα για τους περισσότερους ταξιδιώτες και για τον λόγο αυτό η τουριστική βιομηχανία πρέπει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην προώθηση ενός περισσότερο αναγεννητικού, ηθικού και υπεύθυνου τουρισμού».

Πηγή: tourismtoday.gr

Προτεινόμενα :
Το λαμπερό δείπνο του Marie Claire The Power Trip

Το λαμπερό δείπνο του Marie Claire The Power Trip

To 1ο Marie Claire Power Trip στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και έγινε πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες που βρέθηκαν στις 2 Οκτωβρίου στο Grecotel Exclusive Resort στο Cape Σούνιο. Στελέχη, CEOs, επιχειρηματίες, προσωπικότητες των media και influencers...

Διαβάστε Περισσότερα
Γκερέκου στο CNN Greece: Leader του διεθνούς τουρισμού η Ελλάδα

Γκερέκου στο CNN Greece: Leader του διεθνούς τουρισμού η Ελλάδα

  Στη διάχυτη αισιοδοξία για την φετινή τουριστική χρονιά, την πρόκληση της εξεύρεσης προσωπικού, το στοίχημα της βιωσιμότητας αλλά και τις πρωτοβουλίες για την προβολή της Ελλάδας, αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου σε συνέντευξή της στο CNN Greece....

Διαβάστε Περισσότερα