13 Νοεμβρίου, 2022
Άντζελα Γκερέκου στην ΕΡΤ: Ο τουρισμός είναι μια τεράστια βεντάλια θεματικών προϊόντων – Αυτό θέλουμε να αναδείξουμε (video)

«Είμαστε μοναδική χώρα στη Μεσόγειο που πλησίασε τόσο πολύ τα αποτελέσματα του 2019» δήλωσε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του ΕΟΤ η οποία αναφέρθηκε στα νέα σχέδια του οργανισμού

Για τον απολογισμό της φετινής τουριστικής περιόδου που χαρακτηρίστηκε χρονιά ρεκόρ, εν μέσω πανδημίας και των σοβαρών γεωπολιτικών εξελίξεων, μίλησε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, η οποία αναφέρθηκε και στα συμπεράσματα του βιωματικού σεμιναρίου που έγινε τον περασμένο Ιούλιο στη Σαλαμίνα και αποτελεί προπομπό για αντίστοιχες πολιτιστικές δράσεις που θα ενισχύσουν τον τουρισμό.

Μιλώντας για το παγκόσμιο αυτό τοπόσημο η κ. Γκερέκου τόνισε ότι η εκδήλωση εντάσσεται «στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε τη Σαλαμίνα ως ένα πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες μας, εκτός από την θρυλική ναυμαχία της Σαλαμίνας».
Και όπως είπε η ιδέα που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, υλοποιήθηκε από κοινού από τον ΕΟΤ, τον Δήμο, την καθηγήτρια και σκηνοθέτη Χρύσα Γεωργαντά. «Τα παιδιά ήταν καταπληκτικά. Ανέδειξαν την εμπειρία τους μέσα από το πώς το βίωσαν και ήταν συγκλονιστικό να βλέπει κανείς πώς νέα παιδιά που σπουδάζουν θέατρο και προσεγγίζουν τις αρχαίες τραγωδίες, μπορούν μέσα στη φύση και στο φυσικό τοπίο που λειτούργησε ο Ευριπίδης. Αυτό επιδρά στην ψυχολογία τους και στην επιθυμία τους μετά να εμβαθύνουν περισσότερο».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι επιθυμία των φορέων είναι να καθιερωθεί ως θεσμός και να έρχονται φοιτητές από όλο τον κόσμο. Προσέθεσε μάλιστα ότι ο τουρισμός είναι μια τεράστια βεντάλια θεματικών τουριστικών προϊόντων τα οποία επιδίωξη του ΕΟΤ είναι να τα αναδείξει.

  • Ελλάδα και ΕΟΤ μεγάλοι νικητές στα αμερικανικά τουριστικά Travvy Awards 2022

Δίνοντας τα εύσημα τον αρχαιολόγο Γιάννη Λώλο, λέγοντας ότι «με χρόνια εργασίας και πάθος ανέδειξε το σπήλαιο και το βωμό του Διονύσου, το ιερό του Διονύσου και αυτή την στιγμή εργάζεται στην ανάδειξη της αρχαίας πόλης της Σαλαμίνας και του αρχαίου λιμανιού».

Η πρώην υπουργός δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για υποβάθμιση της Σαλαμίνας από ρυπογόνες δραστηριότητες, το οποίο χαρακτήρισε «λάθος πολιτικά διαχρονικό» επισημαίνοντας ότι πρέπει αυτό να διορθωθεί.

 

Από τις σπουδαιότερες γιορτές της αρχαιότητας ο μαραθώνιος – Πάντα αρωγός ο ΕΟΤ

Η κ. Γκερέκου, με αφορμή τη διενέργεια του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, τόνισε ότι «ο ΕΟΤ είναι πάντα αρωγός και θα συνεχίσει να είναι και είναι από τις σπουδαιότερες γιορτές, από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα».

Αναφορικά με τον απολογισμό της φετινής τουριστικής περιόδου δήλωσε ότι ήτανμια πολύ καλή χρονιά. «Τα αποτελέσματα και στην έκθεση του Λονδίνου που ανακοινώθηκαν είναι πάρα πολύ αισιόδοξα. Πλησιάσαμε το πρώτο οκτάμηνο, το 2019. Είμαστε μοναδική χώρα στη Μεσόγειο που το πλησίασε τόσο πολύ. Μέχρι τέλος της χρονιάς φέτος θα κάνουμε τον λογαριασμό, όπως λέμε τέλος Δεκεμβρίου, γιατί έχει επεκταθεί η τουριστική σεζόν. Ακόμη έχουμε αρκετούς επισκέπτες και φυσικά στην Αθήνα και Αττική, αλλά και στην Κρήτη».

Όπως αποκάλυψε το μεγαλύτερο κύμα των ξένων επισκεπτών προέρχεται από τη Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ που για πρώτη φορά λειτούργησε όλη η καμπάνια που κάναμε και οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με την Αμερική και τον Καναδά και από την Ευρώπη και την Κεντρική Ευρώπη.

«Στόχος μας είναι να πάμε και σε πιο μακρινές αγορές όπως η Αυστραλία. Ανοίξαμε ξανά το γραφείο μας στη Μαδρίτη, ούτως ώστε να μπορεί να υπάρξει σύνδεση με τις υπόλοιπες λατινικές χώρες με κέντρο τη Μαδρίτη, για να μπορούμε να έχουμε συνδέσεις έτσι που να διευκολύνουν τους επισκέπτες μας», ανέφερε.

Υπάρχει ένα μεγάλο καλειδοσκόπιο χειμερινών προορισμών

Μιλώντας για την καμπάνια του χειμερινού τουρισμού διατύπωσε την άποψη ότι είναι νωρίς ακόμη να φανούν τα αποτελέσματα. «Δεν είναι κάτι που μπορεί να χτιστεί από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται απόλυτη συνεργασία και της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ξενοδόχων της εστίασης σε κάθε μέρος. Μη ξεχνάμε ότι εκτός από τα νησιά μας, η ενδοχώρα, οι ορεινές περιοχές είναι θαυμάσιοι προορισμοί για χειμερινό τουρισμό, ανοιξιάτικο, φθινοπωρινό. Υπάρχει ένα μεγάλο καλειδοσκόπιο χειμερινών προορισμών για να μπορέσει η Ελλάδα να λειτουργήσει σε όλο το βάθος του χρόνου. Χτίζεται σιγά σιγά».

Απαντώντας για τις στοχευμένες δρασεις του ΕΟΤ εξήγησε ότι εκτός από τις τουριστικές επιλογές με πρόσημο τη βιωσιμότητα στην οποία επενδύει, ο ορειβατικός, ο γαστρονομικός και ο πολιτιστικός μπορούν να προσελκύσουν ξένους ταξιδιώτες.

«Αυτό που προσφέρει κάθε τόπος, κάθε χωριό, κάθε πόλη, να μπορέσει να αναδειχθεί σε ένα ιδιαίτερο τοπικό τοπόσημο. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κοιτίδες αειφορίας μικρά νησιά που να γίνουν πράσινα από πλευράς οικολογίας», συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΕΟΤ η οποία αναφέρθηκε και στα προγράμματα ΕΣΠΑ που βοηθούν στην ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου.

Πηγή: ERTNEWS

Προτεινόμενα :
Το λαμπερό δείπνο του Marie Claire The Power Trip

Το λαμπερό δείπνο του Marie Claire The Power Trip

To 1ο Marie Claire Power Trip στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και έγινε πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες που βρέθηκαν στις 2 Οκτωβρίου στο Grecotel Exclusive Resort στο Cape Σούνιο. Στελέχη, CEOs, επιχειρηματίες, προσωπικότητες των media και influencers...

Διαβάστε Περισσότερα
Γκερέκου στο CNN Greece: Leader του διεθνούς τουρισμού η Ελλάδα

Γκερέκου στο CNN Greece: Leader του διεθνούς τουρισμού η Ελλάδα

  Στη διάχυτη αισιοδοξία για την φετινή τουριστική χρονιά, την πρόκληση της εξεύρεσης προσωπικού, το στοίχημα της βιωσιμότητας αλλά και τις πρωτοβουλίες για την προβολή της Ελλάδας, αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου σε συνέντευξή της στο CNN Greece....

Διαβάστε Περισσότερα