15 Μαΐου, 2022
Τουρισμός – Άντζελα Γκερέκου: «Στόχος μας η επιμήκυνση της περιόδου» λέει η πρόεδρος του ΕΟΤ

Παρά τις κρίσεις, ο κόσμος δεν έχασε την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα – Έμφαση στην προσέλκυση τουριατών από την κεντρική Ευρώπη και τις Σκανδιναδικές χώρες – «Θέλουμε να επιτύχουμε έναν ποιοτικό τουρισμό»

 

Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου και τις φετινές προσδοκίες της Ελλάδας σχετικά με τον τουρισμό.

«Ξέρουμε ότι ο τουρισμός δίνει σχεδόν το 25% του οικονομικού εύρους της χώρας. Η διαχείρισή μας, από τα προηγούμενα έτη με τις κρίσεις, έδειξε ότι ο κόσμος δεν έχασε την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα. Από την αρχή είδαμε ότι, παρόλα τα ανθρωπιστικά προβλήματα, πήγε λίγο πίσω λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά οι κρατήσεις επανεκκινήθηκαν από τον Απρίλιο και όχι από τον Μάρτιο. Είχαμε ένα Πάσχα εξαιρετικά αισιόδοξο, και μπορούμε ενδεχομένως να φτάσουμε τους αριθμούς του 2019 ή ακόμα και να τους ξεπεράσουμε», ανέφερε αρχικά.

«Δεν θα έχουμε φέτος Ρωσία και Ουκρανία, και δώσαμε έμφαση στην κεντρική Ευρώπη αλλά και τις Σκανδιναδικές χώρες, και φαίνεται ότι αποδίδει. Έχουμε αύξηση των πτήσεων και των κρατήσεων από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, τα οποία έχουν κάπως εξισορροπήσει την κατάσταση», πρόσθεσε.

 

«Για το γεγονός ότι τα πακέτα διακοπών είναι πιο ανταγωνιστικά για τους ξένους τουρίστες σε σχέση με τους Έλληνες, η Άντζελα Γκερέκου είπε πως, «είναι και μία ευθύνη των επιχειρήσεων το να υπάρχει μία ισορροπία. Υπάρχει και η δυνατότητα των ατομικών booking αλλά οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία. Το γρήγορο και το άμεσο κέρδος δεν θα αποδώσει εάν δεν αναπτυχθεί εμπιστοσύνη με τον επισκέπτη».

«Στόχος μας είναι η επιμήκυνση της περιόδου και η διασπορά των προορισμών. Τα διάσημα νησιά καλά κρατούν, ωστόσο υπάρχουν και άλλα μέρη που είναι εξίσου όμορφα, και ο ταξιδιώτης αναζητά συχνά την ιδιωτικότητα και μία ολιστική εμπειρία. Η ενδοχώρα μας, είναι επίσης ενδιαφέρουσα, και η Ελλάδα μην ξεχνάμε εκτός από καλοκαίρι έχει και χειμώνα, και θέλουμε να προσεγγίσουμε και αυτό το κομμάτι», συμπλήρωσε η κ. Γκερέκου.

Τουρισμός για όλους

Τέλος, η πρόεδρος του ΕΟΤ, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

«Ο τουρισμός και οι διακοπές, δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια. Όπως ήδη ανακοινώθηκε, το κράτος έχει διευρύνει τα όρια και τις επιλογές του όσον αφορά στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Οι αιτήσεις ξεκινούν και όλο το καλοκαίρι και οι διαθεσιμότητες είναι μεγαλύτερες από άλλη φορά. Στόχος είναι ο ποιοτικός τουρισμός στην Ελλάδα», κατέληξε.

Προτεινόμενα :
Το λαμπερό δείπνο του Marie Claire The Power Trip

Το λαμπερό δείπνο του Marie Claire The Power Trip

To 1ο Marie Claire Power Trip στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και έγινε πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες που βρέθηκαν στις 2 Οκτωβρίου στο Grecotel Exclusive Resort στο Cape Σούνιο. Στελέχη, CEOs, επιχειρηματίες, προσωπικότητες των media και influencers...

Διαβάστε Περισσότερα
Γκερέκου στο CNN Greece: Leader του διεθνούς τουρισμού η Ελλάδα

Γκερέκου στο CNN Greece: Leader του διεθνούς τουρισμού η Ελλάδα

  Στη διάχυτη αισιοδοξία για την φετινή τουριστική χρονιά, την πρόκληση της εξεύρεσης προσωπικού, το στοίχημα της βιωσιμότητας αλλά και τις πρωτοβουλίες για την προβολή της Ελλάδας, αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου σε συνέντευξή της στο CNN Greece....

Διαβάστε Περισσότερα