7 Απριλίου, 2014
Πότε θα πετάξουν τα υδροπλάνα;

Με την αγωνία πότε θα… πετάξουν τα υδροπλάνα ζουν οι κάτοικοι πολλών νησιών που δεν θέλουν να χάσουν την τουριστική περίοδο. Αυτή η αγωνία ήταν η αφορμή για να καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση η βουλευτής Κέρκυρας κ. Άγγελα Γκερέκου για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης λειτουργίας των υδατοδρομίων.

Η Κερκυραία βουλευτής ζήτησε από τον Υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Παπαδόπουλο να ενημερωθεί για την καθυστέρηση συγκρότησης της επιτροπής Υδατοδρομίων, η οποία αποτελεί βασικό ζήτημα για την καθυστέρηση προώθησης των αδειοδοτήσεων. Ο Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων τόνισε ότι εχει υπογράφει από τα συναρμόδια Υπουργεία Ναυτιλίας και Αιγαίου και Οικονομικών η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη συγκρότηση της Επιτροπής Υδατοδρομίων που ολοκληρώνει, μαζί με τις ΚΥΑ για τα τιμολόγια υπηρεσιών και τα τέλη λειτουργίας υδατοδρομίων, το θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια. Σχετικά με τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων, υπογράμμισε ότι οι τεχνικοί φάκελοι που συνοδεύουν τις αιτήσεις των Οργανισμών Λιμένος Κέρκυρας, Βόλου και Λαυρίου έχουν προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν παραληφθεί οι περισσότερες γνωμοδοτήσεις ενώ εκκρεμούν αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από το ΥΠΕΚΑ.
Η βουλευτής Κέρκυρας ζήτησε επίσης από τον κ. Παπαδόπουλο να ασκηθεί πίεση από το Υπουργείο Μεταφορών προς το Υπουργείο Οικονομικών για την αποστολή εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ στην έκτατη Γενική Συνέλευση που πρέπει να πραγματοποιηθεί στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας προκειμένου να συσταθεί ο φορέας διαχείρισης των υδατοδρομίων. Σημειώνεται ότι ο ΟΛΚΕ έχει υποβάλει αίτηση για την αδειοδότηση υδατοδρομίων στην Κέρκυρα, τους Παξούς, την Ερείκουσα και τους Οθωνούς. Ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα προβεί στις σχετικές ενέργειες ενώ τόνισε ότι τα δρομολόγια πτήσεων για κάθε υδατοδρόμιο πρέπει να καταρτιστούν σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες. Εκτίμησε, τέλος ότι έως το μεθεπόμενο καλοκαίρι θα λειτουργούν περισσότερα από 50 υδατοδρόμια σε όλη τη χώρα.
«Η άρση της απομόνωσης ολόκληρων περιοχών και των κατοίκων τους δεν είναι εφικτή δίχως ένα περιφερειακό δίκτυο μεταφορών που θα συνδυάζει διαφορετικά μέσα συγκοινωνίας. Ένα δίκτυο πιο ευέλικτο και πιο πυκνό από αυτό που έχουμε σήμερα, και το οποίο θα προσθέσει αξία και σε τουριστικά προϊόντα, όπως η κρουαζιέρα», δήλωσε η κ. Γκερέκου.

Προτεινόμενα :
Το λαμπερό δείπνο του Marie Claire The Power Trip

Το λαμπερό δείπνο του Marie Claire The Power Trip

To 1ο Marie Claire Power Trip στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και έγινε πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες που βρέθηκαν στις 2 Οκτωβρίου στο Grecotel Exclusive Resort στο Cape Σούνιο. Στελέχη, CEOs, επιχειρηματίες, προσωπικότητες των media και influencers...

Διαβάστε Περισσότερα
Γκερέκου στο CNN Greece: Leader του διεθνούς τουρισμού η Ελλάδα

Γκερέκου στο CNN Greece: Leader του διεθνούς τουρισμού η Ελλάδα

  Στη διάχυτη αισιοδοξία για την φετινή τουριστική χρονιά, την πρόκληση της εξεύρεσης προσωπικού, το στοίχημα της βιωσιμότητας αλλά και τις πρωτοβουλίες για την προβολή της Ελλάδας, αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου σε συνέντευξή της στο CNN Greece....

Διαβάστε Περισσότερα